Tigrisek
modulnev
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Tigrisek
 
Pontos idő
 
Fehér tigris
Fehér tigris (Panthera tigris)
White Tiger

A fehér tigris a bengáli tigris rendkívül ritka színváltozata, 10ezer születésre jut egy fehér kölyök. Két recesszív allél együttes jelenléte szükséges a fenotípus megjelenéséhez. A bengáli és a szibériai tigris keresztezésével-beltenyésztésével is el lehet érni a színváltozat megjelenését. A természetben a fehér egyek túlélőképessége jóval kisebb, ami szintén magyarázatul szolgál a ritka előfordulására.

A mai állatkertekben élő fehér tigrisek egy közös ősre vezethetők vissza, egy Mohan nevű, 1951-ben kölyökként fogságba esett hímre (az anyját megölték a vadászok). Mohan először egy normál színű tigrissel, Begummal állt párba, az utódaik mind vad színűek voltak. Később az egyik lányától csak fehér színű kölykei születtek. Ezen kölykök közül az egyiket, Mohinit a féltestvérével-nagybátyjával Sampsonnal párosították. A kölykeik közül kettőt az Egyesült Államokba vitték, ahol a testvérpár frigyéből egy újabb fehér tigris, Kesari született. Ez a három egyed lett az alapítója az amerikai fehér tigris állománynak.

A történet is jól példázza, hogy az állatkertek egyik népszerű látványossága, a fehér tigris milyen mértékű beltenyésztés eredményeként születik. Emiatt, és azért, hogy az állatkertek a tigriskifutóikat védendő, tiszta alfajú, egészséges génállományú tigrisek szaporítására használják, a nemzetközi fajmegmentési programok nem támogatják a fehér tigris tartását és szaporítását.
 
Társoldalak
 
modulnev
 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto